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323 gefundene Arbeiten


TypAutorInTitel/Band Jahr
MA  Kemal Aganovic Oxygen scavengers and their impact on quality of processed meat, with focus on ham and sausage 2011
MA Bakk.techn. Stefan Aigner Antimikrobielle Empfindlichkeit von indigenen Milchsäurebakterien isoliert aus montenegrinischem Käse 2013
MA BSc Andrea Nicole Aigner Identification and differentiation of fish species by DNA metabarcoding 2023
Diss  Ma. Desiree Aldemita ANALYSIS OF BEE POLLEN FROM NATIVE STINGLESS BEES OF THE PHILIPPINES 2020
MA  Rabia Altuntop Konzeptualisierung von Gerüchen bei österreichischen und türkischen Frauen 2021
MA  Claudia Ammer Phänotypische Charakterisierung von Milchsäurebakterien isoliert aus Natursauerteigen
-Spezifischer Fokus auf antimikrobielle Wechselwirkungen
 2019
MA  Sara Aoun Fructophilic Lactic Acid Bacteria: Characteristics and Safety Criteria 2018
MA  Lia Backendorf Untersuchung der Effekte des Designs auf die Preisbereitschaft, die Akzeptanz, sowie das Blick- und Auswahlverhalten bei Sektflaschen 2016
MA  Lejla Balić Vertiefende Untersuchungen zur Antibiotikaresistenz in E.coli-Isolaten aus Lebensmittel-liefernden Tieren 2019
MA BSc Barbora Baluskova Composition of Fatty Acids and Genes Responsible for Fatty Acid Biosynthesis in Seeds of Silver Fir (Abies alba) 2019
MA BSc Raphaela Bastian Messung der Partikelbelastung im Reinraum während der Herstellung eines Papier-Aluminiumzweischichtverbundes gemäß DIN EN ISO 14644
Ermittlung von Partikeleintragsquellen
 2016
MA BSc Hubert Bauer Stabilität des Mikrobioms von glutenfreien Sauerteigen 2024
MA BSc Andrea Baumann Epidemiology of Listeria monocytogenes in a food processing environment 2023
MA BSc Sarah Baumgartner Einfluss von ausgewählten organischen Säuren auf die mikrobiologische Qualität von Schnittsalaten 2021
MA BSc Barbara Marie-Therese Becede Antibiotic-resistant E. coli in the food chain - genetic basis and growth behaviour 2016
Diss MSc Negash Kabtimer Bereded Microbial diversity in the gut of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) from Ethiopian Lakes 2021
MA Bakk.techn. Agnes Berger Antimicrobial activity testing of plant-derived compounds - specific focus on enterococci 2013
MA BSc Louisa Valentina Berger Detection and characterization of the microbiota in an industrial starch plant 2024
MA BSc. Ulla Bernkopf Bacterial background flora in the detection of food-associated Yersinia 2017
MA BSc Julia Berta Identifizierung und Charakterisierung von käsereischädlichen Clostridien in Milch und Käse 2018
MA BSc Felix Billiani Hydrolat-Komposition von drei Pinus cembra L. Populationen in Österreich 2019
MA BSc Melanie Binder Freie Aminosäuren und biogene Amine in Sojabohnen: Qualitative Analyse und quantitative Bestimmung mittels UHPLC 2019
Diss Dipl.-Ing. Rebekka Rosa Birke Fate of nitrate and nitrite in beet sugar production - quantification & biodegradation challenges. 2024
MA B.SC. Firew Hailu Birru Evaluation of Broth Microdilution Based Method and Comparison of Standards for Antibiotic Susceptibility Testing of Non-enterococcal Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria 2010
MA BSc Larissa Bischof Optimization of antimicrobial agent dosage in the beet sugar extraction process 2022
MA BSc. Birgit Maria Bleich Einfluss von Weizenkleie und zwei Ölvarianten im Legehennenfutter auf ausgewählte Nährstoffkomponenten des Dotters 2019
MA BSc Clemens Bogner Determination of Vitamin B12 and its Vitamers with UPLCTM-PDA-MS 2018
Diss Dipl.-Ing. Lisa Inken Boitz ANALYTICAL HEAT LOAD EVALUATION OF EXTENDED SHELF LIFE (ESL) DAIRY PRODUCTS 2016
MA Mag.rer.nat Theodor Brodmann Roadmap for the assessment of bacterial candidates according to safety aspects and the Novel Food Regulation 2017
MA  Birgit Bromberger Vorkommen und Charakterisierung von Listeria monocytogenes in Räucherfischprodukten im Raum Wien 2016
MA BSc Marie-Christine Bruckner Implementierung der DIN ISO 45001 an einem Department der Universität für Bodenkultur Wien 2022
Diss Dipl.-Ing., Bakk.techn. Johanna Brändle ANALYSIS OF CLOSTRIDIAL ENDOSPORES IN MILK – NEW SOLUTIONS TO LONG-STANDING PROBLEMS 2017
MA Bakk.techn. Johanna Brändle Die bakterielle Mikroflora von Vorarlberger Rohmilchhartkäse
Eine Evaluierung potentieller Analysemethoden
 2014
MA  Carola Bücher REPLACEMENT OF TOLUENE IN THE ACID-CATALYZED TRANSESTERIFICATION 2019
Diss Dipl.-Ing. Carola Bücher Dairy propionic acid bacteria in raw milk: from monitoring to mitigation strategies 2024
MA BSc Lisa-Maria Call Bestimmung von Vitamin B12 in Milch mittels UHPLC 2017
MA  Elena Catalfamo Development of a Multiple-Locus Variable-Number Tandem-Repeat Analysis (MLVA) based method for the subtyping of a set of Listeria monocytogenes strains  2011
MA BSc Flavio Ceccarelli Variation of α/β casein ratio in milk and its effect on the development of volatile compounds in cheese 2021
MA  Riccarda Chiappani Genotyping of Paenibacillus larvae isolates in Austrian bee brood samples from American foulbrood outbreaks using ERIC-PCR 2021
MA BSc Valentin Christoph Protein-polyphenol networks in high internal phase emulsions: Mimicking the temperature-dependent rheology of adipose tissue 2024
MA  Foteini Chrysanthopoulou Recontamination of heat-treated meat products during processing
– The role of lactic acid bacteria and Listeria spp.
 2020
MA  Terézia Cisáriková Cultivation of the wood-rotting mushrooms Lentinula edodes and Pleurotus ostreatus on lignocellulosic substrates containing wheat bran 2016
MA B.Sc. Lukas Christian Dachs Mikrobiologische Charakterisierung von milchsauer vergorenem Gemüse 2023
MA B.Sc. Patrick Danka MALDI-TOF MS-based identification of food chain-related lactobacilli 2018
MA Bakk. techn. Lukas Emanuel Danner Consumer Defined Quality Specifications of Frozen Green Peas (Pisum sativum L.) and Quality Prediction Using Physico-Chemical Parameters 2011
Diss Dipl.-Ing., Bakk. techn. Lukas Emanuel Danner Observational methods in the food context: Application and evaluation of automatized facial expression recognition, Eye-Tracking and ANS measurement techniques 2014
MA BSc Lukas Danner Der Einsatz der Mittleren und Nahen Infrarotspektroskopie zur analytischen Bewertung von Weizenkleie 2017
MA Bakk. techn. Dagmar Dattler Vergleich von Standards zur Antibiotikaresistenz-Bestimmung bei Laktobazillen und Charakterisierung von Antibiotikaresistenzen mithilfe eines DNA-Microarray 2011
MA BSc Andrea Daurer UHPLC-Analytik – Einfluss der Lagerdauer auf den Gehalt an Aminosäuren und biogenen Aminen in Karpfen und Forellen 2023
MA BSc Elisabeth Delago Einfluss verschiedener Zutaten auf die rheologischen und Verarbeitungseigenschaften von Einkorn 2024
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