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325 gefundene Arbeiten
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Titel/Band
Jahr
MA
Kemal Aganovic
Oxygen scavengers and their impact on quality of processed meat, with focus on ham and sausage
2011
MA
Bakk.techn. Stefan Aigner
Antimikrobielle Empfindlichkeit von indigenen Milchsäurebakterien isoliert aus montenegrinischem Käse
2013
MA
BSc Andrea Nicole Aigner
Identification and differentiation of fish species by DNA metabarcoding
2023
Diss
Ma. Desiree Aldemita
ANALYSIS OF BEE POLLEN FROM NATIVE STINGLESS BEES OF THE PHILIPPINES
2020
MA
Rabia Altuntop
Konzeptualisierung von Gerüchen bei österreichischen und türkischen Frauen
2021
MA
Claudia Ammer
Phänotypische Charakterisierung von Milchsäurebakterien isoliert aus Natursauerteigen
-Spezifischer Fokus auf antimikrobielle Wechselwirkungen
2019
MA
Sara Aoun
Fructophilic Lactic Acid Bacteria: Characteristics and Safety Criteria
2018
MA
Lia Backendorf
Untersuchung der Effekte des Designs auf die Preisbereitschaft, die Akzeptanz, sowie das Blick- und Auswahlverhalten bei Sektflaschen
2016
MA
Lejla Balić
Vertiefende Untersuchungen zur Antibiotikaresistenz in E.coli-Isolaten aus Lebensmittel-liefernden Tieren
2019
MA
BSc Barbora Baluskova
Composition of Fatty Acids and Genes Responsible for Fatty Acid Biosynthesis in Seeds of Silver Fir (Abies alba)
2019
MA
BSc Raphaela Bastian
Messung der Partikelbelastung im Reinraum während der Herstellung eines Papier-Aluminiumzweischichtverbundes gemäß DIN EN ISO 14644
Ermittlung von Partikeleintragsquellen
2016
MA
BSc Hubert Bauer
Stabilität des Mikrobioms von glutenfreien Sauerteigen
2024
MA
BSc Andrea Baumann
Epidemiology of Listeria monocytogenes in a food processing environment
2023
MA
BSc Sarah Baumgartner
Einfluss von ausgewählten organischen Säuren auf die mikrobiologische Qualität von Schnittsalaten
2021
MA
BSc Barbara Marie-Therese Becede
Antibiotic-resistant E. coli in the food chain - genetic basis and growth behaviour
2016
Diss
MSc Negash Kabtimer Bereded
Microbial diversity in the gut of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) from Ethiopian Lakes
2021
MA
Bakk.techn. Agnes Berger
Antimicrobial activity testing of plant-derived compounds - specific focus on enterococci
2013
MA
BSc Louisa Valentina Berger
Detection and characterization of the microbiota in an industrial starch plant
2024
MA
BSc. Ulla Bernkopf
Bacterial background flora in the detection of food-associated Yersinia
2017
MA
BSc Julia Berta
Identifizierung und Charakterisierung von käsereischädlichen Clostridien in Milch und Käse
2018
MA
BSc Felix Billiani
Hydrolat-Komposition von drei Pinus cembra L. Populationen in Österreich
2019
MA
BSc Melanie Binder
Freie Aminosäuren und biogene Amine in Sojabohnen: Qualitative Analyse und quantitative Bestimmung mittels UHPLC
2019
Diss
Dipl.-Ing. Rebekka Rosa Birke
Fate of nitrate and nitrite in beet sugar production - quantification & biodegradation challenges.
2024
MA
B.SC. Firew Hailu Birru
Evaluation of Broth Microdilution Based Method and Comparison of Standards for Antibiotic Susceptibility Testing of Non-enterococcal Lactic Acid Bacteria and Bifidobacteria
2010
MA
BSc Larissa Bischof
Optimization of antimicrobial agent dosage in the beet sugar extraction process
2022
MA
BSc. Birgit Maria Bleich
Einfluss von Weizenkleie und zwei Ölvarianten im Legehennenfutter auf ausgewählte Nährstoffkomponenten des Dotters
2019
MA
BSc Clemens Bogner
Determination of Vitamin B12 and its Vitamers with UPLCTM-PDA-MS
2018
Diss
Dipl.-Ing. Lisa Inken Boitz
ANALYTICAL HEAT LOAD EVALUATION OF EXTENDED SHELF LIFE (ESL) DAIRY PRODUCTS
2016
MA
Mag.rer.nat Theodor Brodmann
Roadmap for the assessment of bacterial candidates according to safety aspects and the Novel Food Regulation
2017
MA
Birgit Bromberger
Vorkommen und Charakterisierung von Listeria monocytogenes in Räucherfischprodukten im Raum Wien
2016
MA
BSc Marie-Christine Bruckner
Implementierung der DIN ISO 45001 an einem Department der Universität für Bodenkultur Wien
2022
Diss
Dipl.-Ing., Bakk.techn. Johanna Brändle
ANALYSIS OF CLOSTRIDIAL ENDOSPORES IN MILK – NEW SOLUTIONS TO LONG-STANDING PROBLEMS
2017
MA
Bakk.techn. Johanna Brändle
Die bakterielle Mikroflora von Vorarlberger Rohmilchhartkäse
Eine Evaluierung potentieller Analysemethoden
2014
MA
Carola Bücher
REPLACEMENT OF TOLUENE IN THE ACID-CATALYZED TRANSESTERIFICATION
2019
Diss
Dipl.-Ing. Carola Bücher
Dairy propionic acid bacteria in raw milk: from monitoring to mitigation strategies
2024
MA
BSc Lisa-Maria Call
Bestimmung von Vitamin B12 in Milch mittels UHPLC
2017
MA
Elena Catalfamo
Development of a Multiple-Locus Variable-Number Tandem-Repeat Analysis (MLVA) based method for the subtyping of a set of Listeria monocytogenes strains
2011
MA
BSc Flavio Ceccarelli
Variation of α/β casein ratio in milk and its effect on the development of volatile compounds in cheese
2021
MA
Riccarda Chiappani
Genotyping of Paenibacillus larvae isolates in Austrian bee brood samples from American foulbrood outbreaks using ERIC-PCR
2021
MA
BSc Valentin Christoph
Protein-polyphenol networks in high internal phase emulsions: Mimicking the temperature-dependent rheology of adipose tissue
2024
MA
Foteini Chrysanthopoulou
Recontamination of heat-treated meat products during processing
– The role of lactic acid bacteria and Listeria spp.
2020
MA
Terézia Cisáriková
Cultivation of the wood-rotting mushrooms Lentinula edodes and Pleurotus ostreatus on lignocellulosic substrates containing wheat bran
2016
MA
B.Sc. Lukas Christian Dachs
Mikrobiologische Charakterisierung von milchsauer vergorenem Gemüse
2023
MA
B.Sc. Patrick Danka
MALDI-TOF MS-based identification of food chain-related lactobacilli
2018
MA
Bakk. techn. Lukas Emanuel Danner
Consumer Defined Quality Specifications of Frozen Green Peas (Pisum sativum L.) and Quality Prediction Using Physico-Chemical Parameters
2011
Diss
Dipl.-Ing., Bakk. techn. Lukas Emanuel Danner
Observational methods in the food context: Application and evaluation of automatized facial expression recognition, Eye-Tracking and ANS measurement techniques
2014
MA
BSc Lukas Danner
Der Einsatz der Mittleren und Nahen Infrarotspektroskopie zur analytischen Bewertung von Weizenkleie
2017
MA
Bakk. techn. Dagmar Dattler
Vergleich von Standards zur Antibiotikaresistenz-Bestimmung bei Laktobazillen und Charakterisierung von Antibiotikaresistenzen mithilfe eines DNA-Microarray
2011
MA
BSc Andrea Daurer
UHPLC-Analytik – Einfluss der Lagerdauer auf den Gehalt an Aminosäuren und biogenen Aminen in Karpfen und Forellen
2023
MA
BSc Elisabeth Delago
Einfluss verschiedener Zutaten auf die rheologischen und Verarbeitungseigenschaften von Einkorn
2024
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